Producenci
Bezpieczne zakupy

 

  • Certyfikat SSL

Frantoio - Biologico - 5L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 7 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 270,72 zł 270.72
Cena netto: 257,83 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Na ograniczonym terytorium, w prowincji Katania, na zboczach Etny, między gminami Belpasso, Ragalna, Paterno, S. Maria di Licodia i Biancavilla, wszystkie charakteryzujące się glebami wulkanicznymi jest uprawiana starożytna odmiana oliwki - Nocellara dell 'Etna. W tych miejscach, w których mechanizacja jest trudna, wszystkie operacje niezbędne do pielęgnacji roślin, takie jak przycinanie, czyszczenie gleby i zbieranie owoców w październiku i listopadzie, są wykonywane ręcznie przez człowieka, jak przed wiekami, w ten sposób utrwalając starożytne i unikalne dziedzictwo i tradycje.

OBSZAR PRODUKCJI

Belpasso - Paterno '- Ragalna ICT)
WYSOKOŚĆ
400-500 m npm
ULIVETI
30-40 lat
ODMIANA
Nocellara Etny Moresca - Biancolilla
METODA ZBIERANIA
ręcznie
OKRES ZBIORU
1 października - 30 listopada
METODA EKSTRAKCJI
Cykl ciągły - zimno
kwasowość '
0,13 - 0,20
WYGLĄD
Szmaragdowo zielony z żółtymi refleksami
PERFUMY
Lekko-średni owocowy z nutami karczocha pomidorowego, świeżej trawy i gorzkich migdałów
TASTE / SMAK
Łagodne gorzkie i pikantne nuty zielonych pomidorów i dzikich ziół
WYKORZYSTANIE
Zarówno gotowane, jak i surowe ryby na sałatkach i warzywach
CERTYFIKACJA
Biologiczny - jednostka certyfikująca Bioagricert

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl