Producenci
Bezpieczne zakupy

 

  • Certyfikat SSL

Culatello di Zibello Dop ze skórą 4kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 934,70 zł 934.70
Cena netto: 890,19 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Culatello di Zibello DOP jest to surowy i doprawiony produkt, o klasycznym kształcie gruszki. Już na początku 1700 roku znajdujemy dowody narodzin, używania i konsumpcji króla wędlin. Przetwarzanie Culatello zostało mi przekazane przez moich dziadków, dzierżawców i rzeźników wieprzowych z rodziny Guareschi. Jego wytrwały i słodki smak, intensywny na nosie i delikatny na podniebieniu, jest wynikiem zimnego i wilgotnego klimatu Bassa Parmense, a także starej piwnicy, w której ją sezonuję.

Składniki: Wieprzowina składająca się z części wiązki mięśni tylnych i wewnętrznych kości udowej świni, soli morskiej, pieprzu. O klasycznym kształcie gruszkowy. Waga około 3,6 kg na koniec sezonu.

Zewnętrzna skorupa (naturalny) Pęcherz świni.

Wygląd zewnętrzny: charakterystyczny kształt gruszki ze związaną powierzchnią.

Podczas cięcia: frakcja mięśniowa ma jednolity czerwony kolor, a tłuszcz między różnymi grupami mięśniowymi jest biały.

Dojrzewanie Minimum 15 miesięcy w maksymalnej temperaturze 15 ° C.

Metoda konserwacji: chłodne i suche miejsce.

Porcje produktu próżniowego: 4 ° C

Okres trwałości pakowany próżniowo 3 miesiące od opakowania.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl