


- Certyfikat SSL
Arborio - 500g lub 1Kg

Arborio to ryż, którego duże ziarna, z zaakcentowanym zębem i perłowym wyglądem, mają właściwość uwalniania obfitej skrobi podczas gotowania, co zapewnia doskonałe kremowanie. Jest to klasyk włoskiej kuchni, do przygotowania dowolnego przepisu na risotto. Jest powszechnie uprawiany w całej dolinie Padu. Możesz użyć ryżu Vignola Arborio do przygotowania risotto, timbales i pojedynczych potraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Arborio - 5kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Arborio BIO - 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Arborio pełnozarnista BIO - 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Carnaroli - 5kg

Carnaroli to bardzo cenna odmiana ryżu. Wydłużonych ziaren z małą środkową perłą, wysoka zawartość amylozy, doskonała równowaga między dobrą zdolnością pochłaniania cieczy i niską utratą skrobi oraz wyjątkowa odporność na gotowanie sprawiają, że „ Król włoskiego ryżu ”. Możesz użyć ryżu Vignola Carnaroli do przygotowania risottos, timbales, ryżu z sosem, sałatek i wyśmienitych potraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Carnaroli – 500g lub 1Kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Carnaroli BIO - 500g

Carnaroli to bardzo cenna odmiana ryżu. Wydłużonych ziaren z małą środkową perłą, wysoka zawartość amylozy, doskonała równowaga między dobrą zdolnością pochłaniania cieczy i niską utratą skrobi oraz wyjątkowa odporność na gotowanie sprawiają, że „ Król włoskiego ryżu ”. Możesz użyć ryżu Vignola Carnaroli do przygotowania risottos, timbales, ryżu z sosem, sałatek i wyśmienitych potraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni
Razza77 - 1Kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Razza77 - 500gr

Razza77 to historyczna włoska odmiana ryżu do risotto, najbardziej doceniana przez Włochów przed jej zniknięciem w latach 70. XX wieku ze względu na niską wydajność. Dziś jednak odkryto go na nowo w Bassa Novarese i powraca do stołów miłośników dobrego jedzenia poszukujących niebanalnych smaków. Razza77 ma średnią zawartość amylozy, co czyni go idealnym do risotto. Ilość amylozy i amylopektyny w skrobi, ich rozpuszczalność i struktura każdej części przyczynia się pozytywnie do wydajności gotowania tej odmiany ryżu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “Risotto della nonna Rita” 1 Kg

Stary przepis naszej babci Rity lub najbardziej klasyczna potrawa na naszym terytorium, „Panissa Vercellese”, ponownie odwiedzona i opracowana przez naszą babcię.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “Risotto funghi porcini. salsiccia e zafferano” 1 Kg

To pierwsze gotowe risotto z przepisami podpisanymi przez szefa kuchni z gwiazdkami. Rodzą się z coraz większej potrzeby szybkiego przygotowania dobrego risotto w krótkim czasie, bez znajomości kuchenki i pomimo braku wszystkich składników w domu. Claudio Prandi po zdobyciu 2 gwiazdek Michelin w swojej karierze, przyjął nasze wyzwanie, tworząc przepisy kulinarne dla smakoszy i równoważąc smaki z umiejętną dawką odwodnionych surowców o absolutnej jakości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “Risotto funghi porcini. salsiccia e zafferano” 220g

To pierwsze gotowe risotto z przepisami podpisanymi przez szefa kuchni z gwiazdkami. Rodzą się z coraz większej potrzeby szybkiego przygotowania dobrego risotto w krótkim czasie, bez znajomości kuchenki i pomimo braku wszystkich składników w domu. Claudio Prandi po zdobyciu 2 gwiazdek Michelin w swojej karierze, przyjął nasze wyzwanie, tworząc przepisy kulinarne dla smakoszy i równoważąc smaki z umiejętną dawką odwodnionych surowców o absolutnej jakości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “Risotto gambero rosso di Mazara e punte di asparagi” 1 Kg

To pierwsze gotowe risotto z przepisami podpisanymi przez szefa kuchni z gwiazdkami. Rodzą się z coraz większej potrzeby szybkiego przygotowania dobrego risotto w krótkim czasie. Claudio Prandi po zdobyciu 2 gwiazdek Michelin w swojej karierze, przyjął nasze wyzwanie, tworząc przepisy kulinarne dla smakoszy i równoważąc smaki z umiejętną dawką odwodnionych surowców o absolutnej jakości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “Risotto gambero rosso di Mazara e punte di asparagi” 220g

To pierwsze gotowe risotto z przepisami podpisanymi przez szefa kuchni z gwiazdkami. Rodzą się z coraz większej potrzeby szybkiego przygotowania dobrego risotto w krótkim czasie. Claudio Prandi po zdobyciu 2 gwiazdek Michelin w swojej karierze, przyjął nasze wyzwanie, tworząc przepisy kulinarne dla smakoszy i równoważąc smaki z umiejętną dawką odwodnionych surowców o absolutnej jakości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “S. Andrea Dop” 1 Kg

Ryż "S. Andrea Dop z Baraggia Biellese i Vercellese ” ma wyjątkowe cechy, poza tym, że może pochwalić się certyfikacją Dop, to maksymalna gwarancja pochodzenia, produkowanej odmiany, identyfikowalności i procesu produkcji, zgodnie ze specyfikacją.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “S. Andrea Dop” 2Kg

Ryż "S. Andrea Dop z Baraggia Biellese i Vercellese ” ma wyjątkowe cechy, poza tym, że może pochwalić się certyfikacją Dop, to maksymalna gwarancja pochodzenia, produkowanej odmiany, identyfikowalności i procesu produkcji, zgodnie ze specyfikacją.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Goio 1929 “S. Andrea Dop” Vaso Di Terracotta + 1 Kg di Riso

Ryż "S. Andrea Dop z Baraggia Biellese i Vercellese ” 1 KG, + wazon z terakoty wykonanej ręcznie na Sycylii w Caltagirone.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Riso Venere BIO / czarny ryż - 500g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 10 dni